CANVI D'ESCRIPTURES A LA BOTIGA-HABITATGE

requisitos cambio de uso

Joan i Manel són una parella que vivien a la vivenda de l’àvia del Joan des de feia un parell de mesos. L’àvia de Joan havia viscut en aquell habitatge des de feia prop de 40 anys però existia un error en les escriptures i cadastre que feien que Joan i Manel paguessin una factura de llum i aigua molt més gran de la que tenien prevista.

En trucar per preguntar el motiu de l’increment de la factura sense motiu aparent, se’ls va informar que al contracte figurava la propietat com a local i no com a habitatge. En rebre aquesta notícia, van comprovar que a les escriptures apareixia la propietat com a botiga-habitatge i al cadastre apareixia com a local.

Es van posar en contacte amb nosaltres en veure un dels nostres posts on vam parlar de casos molt semblants al d'ells i ràpidament ens vam posar a treballar en el seu cas ja que teníem molt clar que era possible tenir regularitzada la seva propietat en menys d'1 mes.

Canvi d’escriptures en menys d’un mes?

En el cas de Joan i Manel, la propietat tenia totes les característiques d’un habitatge des d’un inici i ho vam poder demostrar buscant als arxius municipals els plànols originals de la propietat, on quedava plasmat que la distribució que es va fer originalment ja era d’habitatge .

A més, comptaven amb l’empadronament de l’àvia de Joan i contractes de lloguer d’antics inquilins, amb la qual cosa vam iniciar el certificat que vam preparar per presentar-lo davant d’un notari que certifiqui la veracitat de la documentació i procedir al canvi d’escriptures.

En aquest cas, des de Canvi d’Ús Barcelona vam fer tot el procés i en 1 mes en Joan i en Manel tenien les noves escriptures del seu habitatge, l’habitatge categoritzat com a tal al cadastre i amb la cèdula d’habitabilitat per poder fer diferents tràmits en un futur .

Així, van poder canviar els contractes amb les companyies subministradores i van poder estalviar des d’aleshores al voltant d’un 35%. A més, van passar a pagar menys a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) ja que els locals tenen una tributació més elevada.

Si tens o has sentit algun conegut parlar d’algun cas similar us animem a contactar-nos per poder analitzar el vostre cas amb la màxima celeritat i professionalitat.

Fes el primer pas per convertir el teu local en habitatge

Deixa un comentari

Entrades relacionades
Llamar